zaterdag 15 augustus 2009

Tandpasta in je haar?

Deze week was ik bij de kapper om mijzelf een coupe Lowlands te laten aanmeten. Voor velen betekent dat waarschijnlijk iets in de richting van een blauwe hanenkam, maar zelf houd ik het liever wat simpeler. Mijn eisen zijn slechts dat het met weinig moeite goed moet zitten, en dat ik het niet in model hoef te föhnen als ik onder de lauwe straaltjes van de camping 3-douches vandaan kom. Omdat gemillimeterd het voor mij niet echt doet, ging ik voor een boblijn.

De kapster noemde zichzelf een echte specialist in bobs, dus ik zat helemaal goed. Mijn haar was wel een beetje slap, zei ze. Altijd goed voor je zelfvertrouwen, zo'n kappersbezoekje: voor de grote spiegel onder een grote, genadeloze TL-lamp met rare knijpers in je haar en zo'n allercharmanst zwart schort omgebonden, en dat er dan ook nog wordt gezegd dat je haar slap is.

Máár! De kapster zou de kapster niet zijn als ze niet wat had voor mijn futloze haar. Toen het knippen, snijden, föhnen en sprayen voorbij was, rende ze naar achteren om terug te komen met een sampletje van een conditioner in een klein plastic potje, zo een waar vroeger met schilderen-op-nummer de verf in zat. Het was écht een hele sensatie, deze scalp therapy, zo zei ze nadrukkelijk. Je hoofd werd er helemaal koel van en een vo-lú-me dat je ervan kreeg! Ik vond het maar eng klinken, maar was allang blij dat ze me niet meteen een hele fles probeerde aan te smeren.

Eenmaal thuisgekomen rook ik even aan het potje, nog steeds sceptisch. Verbaasd liep ik naar m'n moeder. "Moet je dit ruiken! Van de kapper gekregen." Mijn moeder hield haar neus boven het kleine plastic potje. "Hee, waar ruikt dat nou naar?", vroeg ze verbaasd. Mijn antwoord, naar waarheid: "Tandpasta?" Het was echt zo. Ik keek nog eens goed. Het spul zag er ook uit als tandpasta. Misschien was ik wel de grap van de week en lachten alle kapsters zich nu een ongeluk, zich voorstellend hoe het meisje met het futloze haar een klodder tandpasta drie minuten liet inwerken om het vervolgens weer uit te spoelen.

Natuurlijk heb ik het tóch geprobeerd. Het spul deed wat me beloofd was: mijn hoofd is helemaal koel en fris, mijn haar ruikt naar tandpasta. Alleen dat maakt het al het kopen waard. Helaas vrees ik dat het hier om een goedje van € 50 euro de fles (à 100 ml) zal gaan, zoals altijd het geval is met fijne spullen die je alleen bij de kapper kunt kopen. Het potje was natuurlijk zó klein dat ik met één wasbeurt alles had opgebruikt, dus tot mijn grote spijt is er niks over voor onder de lauwe straaltjes van de camping 3-douches. Want ik heb zo het vermoeden dat het goedje dé ultieme antikatertreatment is. Een fris hoofd in drie minuten!

1 opmerking:

  1. Gelukkig heb je als man dat soort problemen niet. Een fris hoofd in drie minuten klinkt dan wel weer onwijs gaaf.

    BeantwoordenVerwijderen